Politie gebruikt wapenstok bij onrust in McDonald's Joure

Een groep van zo'n 30 mannen heeft zaterdagavond voor onrust gezorgd bij de McDonald's aan de Sewei in Joure. De groep dronken mannen begon met eten te gooien en intimideerde het personeel. Toen ze ook achter de balie kwamen, belden medewerkers de politie. Die had grote moeite om de groep uit het fastfood restaurant te krijgen.
© ANP Foto
Toen de groep eindelijk buiten stond, moest de politie de wapenstok gebruiken om de groep in een bus te krijgen. Met behulp van camerabeelden van de McDonald's zal de politie proberen de daders te vinden om zo de schade te verhalen op de vernielers. "Er komt nog een flink staartje aan deze zaak", laat politiewoordvoerder Anne van der Meer weten. "Er is al een dader aangehouden. De meeste mannen komen uit St. Nicolaasga."

Erg geschrokken

Het was volgens de bedrijfsleider van de McDonald's voor het eerst in 26 jaar dat het in de locatie in Joure zo uit de hand liep. De bedrijfsleider heeft zondag met z'n medewerkers gesproken en deed aangifte bij de politie. Een aantal medewerkers was erg geschrokken van het intimiderende gedrag van de dronken mannen.