Geen excuses voor SC Heerenveen: er moet nu thuis echt worden gewonnen

SC Heerenveen wacht nog steeds op de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. En dus staat er veel druk op de wedstrijd komende zaterdag tegen promovendus Fortuna Sittard.
Jan Olde Riekerink oer de wedstriid tsjin Fortuna Sittard
Alles, behalve een overwinning, zorgt voor extra spanning van buitenaf, al voelt trainer Jan Olde Riekerink geen extra druk. "Ik voel bij elke wedstrijd spanning. Het zou raar zijn als je dan nu bij jezelf wat extra's naar boven kunt halen, omdat je in een fase zit dat je wat minder presteert."

"We moeten het nu op het veld laten zien"

Volgens aanvoerder Daniel Høegh zijn er geen excuses en moet Heerenveen de eerste thuisoverwinning van dit seizoen behalen. "We moeten stoppen met praten en het nu op het veld laten zien. Dit is echt een belangrijke wedstrijd, belangrijker ook dan die tegen PSV. We moeten thuis winnen van Fortuna. "
Daniel Hoegh oer Fortuna Sittard

Goede start voor Fortuna Sittard

Was Fortuna Sittard aan het begin van dit seizoen op papier nog een degradatiekandidaat, na 13 wedstrijden staat de ploeg op een nette 9e plaats. Oud-Cambuur-voetballer Mark Diemers speelt een opvallende rol op het middenveld. De Leeuwarder is met zeven assists een belangrijke pion in het elftal van trainer René Eijer.

Jizz Hornkamp op de vleugel

Aanvaller Jizz Hornkamp, die dit seizoen al twee keer scoorde, wordt omgeturnd tot rechtervleugelverdediger. Hornkamp is van origine centrumspits, maar krijgt op die positie niet veel minuten van Olde Riekerink.
Jan Olde Riekerink oer Jizz Hornkamp

Pierie terug in het centrum

Afgelopen weekend won Fortuna Sittard met ruime cijfers van Heracles Almelo (3-0). Bovendien is de ploeg met PSV en Willem II de enige club die in alle uitduels wist te scoren. Daartegenover staat dat Fortuna nog geen enkele keer de 'nul' hield.
SC Heerenveen is terug te vinden op plek 12. Trainer Olde Riekerink kan tegen Fortuna niet beschikken over Morten Thorsby en Dave Bulthuis. Thorsby kreeg vorige week tegen PSV een rode kaart en is een wedstrijd geschorst. Bulthuis kreeg in Eindhoven zijn vierde gele kaart van het seizoen en moet ook toekijken vanaf de tribune.
Lucas Woudenberg staat waarschijnlijk aan de linkerkant, waardoor Kik Pierie opschuift naar het centrum. Op het middenveld is er een plek vrijgekomen voor Yuki Kobayashi. Ook aanvaller Sam Lammers is er niet bij. Hij liep in de wedstrijd tegen PSV een bovenbeenblessure op.
Vermoedelijke opstelling: Hahn, Floranus, Høegh, Pierie, Woudenberg, Rienstra, Kobayashi, Vlap, Van Bergen, Van Amersfoort/Hornkamp en Zeneli.