Plannen voor woningbouw op plek stadsschouwburg Trebol

Investeringsbedrijf Harlingen Invest heeft serieuze plannen voor woningbouw op de plek van stadsschouwburg Trebol in Harlingen. Het bedrijf is in gesprek met de gemeente Harlingen om het bestemmingsplan te wijzigen.
© Google Street View
Trebol kampt met zo'n anderhalf miljoen euro aan achterstallig onderhoud en ieder jaar moet er een tot anderhalve ton bijgelegd worden om de exploitatie rond te krijgen.
De huidige eigenaar heeft Harlingen Invest benaderd voor hulp, want het pachtcontract loopt in augustus 2019 af. Dit betekent wel dat bijvoorbeeld de bridgeclub op zoek moet naar een nieuwe locatie. En ook het, sinterklaastoneelstuk dat vrijdagavond wordt opgevoerd, moet volgend jaar op zoek naar een nieuw onderkomen.
Reinoud van der Bos van Harlingen Invest laat weten dat ze van plan zijn om de nieuwbouw in de stijl van het oude Trebol uit begin 1900 te doen. Van der Bos verwacht dat er op korte termijn duidelijkheid komt over de bouwplannen.
Trebol is in 1999 verkocht aan de familie Gerstel. Daarna zijn er nog zo'n vijf exploitanten geweest. Reinoud van der Bos laat weten dat er genoeg andere locaties in de stad zijn die de activiteiten van Trebol kunnen overnemen. Bijvoorbeeld het Entrepotgebouw en de Koornbeurs in Franeker zijn er ook nog.