Veroordeelde Jirnsumer opnieuw de cel in voor mishandeling

De Jirnsumer die op 10 augustus 2017 door het gerechtshof werd veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van een maand, plus vier maanden voorwaardelijk, heeft opnieuw een gevangenisstraf opgelegd gekregen.
Rjochter © Shutterstock.com
In januari kreeg de man ook al de maximale werkstraf. In april 2016 veroorzaakte de man een dodelijk ongeluk in de buurt van Jirnsum. De man krijgt nu een nieuwe gevangenisstraf, omdat hij klappen uitdeelde tijdens een avond stappen in Sneek.

Confrontatie opgezocht

De Jirnsumer zei dat hij in de nacht van 1 juli bij een horecagelegenheid in de Kruizebroederstraat in Sneek werd uitgedaagd door een groepje jongens, waaronder het latere slachtoffer. Vanwege zijn stevige postuur zou hem dat wel vaker overkomen. "Die jongens wilden met mij vechten", zei de Jirnsumer.
Het slachtoffer zou volgens hem de confrontatie hebben opgezocht. De twee belandden op de grond, waarna de Jirnsumer een paar klappen uitdeelde. Bij de val van het slachtoffer raakte zijn hoofd een bankje, waardoor hij bloedde.

"Ik ontkom niet aan een gevangenisstraf"

De Jirnsumer ontkent niet dat hij klappen heeft uitgedeeld. Volgens hem was het slaan een reactie op de bedreiging die het slachtoffer uitte. De rechter houdt meer rekening met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. "Maar ik ontkom niet aan een gevangenisstraf", zegt de rechter.
Het slachtoffer ontvangt 3.000 euro aan smartengeld. Het slachtoffer gaf bij de zitting aan nog dagelijks last te hebben van het litteken. Niet alleen fysiek, het is ook zichtbaar op zijn voorhoofd en het loopt door tot ver onder zijn haargrens. Het slachtoffer heeft 4.000 euro gevorderd. Verder krijgt hij ruim 3.000 euro voor de kosten die hij heeft gemaakt.