Vrouw van vorig jaar overleden Dirk Baron begint website als eerbetoon

Het is deze dag exact een jaar geleden dat onze collega Dirk Baron overleed. Hij was nog maar 37 jaar. Dirk had Alzheimer. Omdat hij zichzelf niet volledig kwijt wilde raken door deze ziekte, besloot Dirk om zelf het moment te kiezen waarop hij heenging. Hij had bij zijn vader van dichtbij meegemaakt wat deze ziekte kon doen en dat wilde hij zichzelf, maar vooral ook zijn familie, zijn vrouw en zijn kinderen besparen.
© Omrop Fryslân
Dieke Broersma, de vrouw van Dirk, schrijft regelmatig blogs over wat ze meemaakt. Ze heeft een website in de lucht geroepen: onslevenmetdementie.nl. Daarop zijn haar blogs gebundeld.
Ze schrijft vooral voor zichzelf, maar mogelijk hebben andere mensen er ook wat aan. "Dirk heeft zelf de aanzet gegeven voor meer bekendheid voor jong dementie en onderzoek dus dat zet ik voort", zo schrijft ze op Facebook.
Frou ferstoarne Dirk Baron skriuwt op webside oer wat se meimakket
Met Dirk verloren wij als Omroppers een hele fijne collega. En een echte professional, want ondanks zijn ziekte kon hij hier nog werken tot een halfjaar voor zijn dood.
De Omrop wil zijn familie en vrienden veel kracht toewensen, niet alleen op deze dagen, maar ook voor alle dagen die zij zonder Dirk verder moeten.