Arriva spreidt drukte: elke zeven minuten rijdt een bus naar NHL Stenden Hogeschool

Arriva is begonnen met een proef met buslijn 612. Dat is de bus die naar NHL Stenden Hogeschool rijdt. Die bussen rijden niet meer volgens de dienstregeling, maar er gaat elke 7 minuten een bus. Hierdoor probeert Arriva de drukte meer te spreiden en kunnen de reizigers ook vaker zitten.
Alle sân minuten rydt in bus nei Hogeschool yn Ljouwert
Vooral in de spitsuren is het belangrijk om de bussen beter te spreiden. "Zo rijden ze efficiënter, dan hoeven de mensen ook minder lang te wachten", zegt Arriva-woordvoerder Tineke Witteveen. De extra bussen rijden vanaf 8.00 uur tot 18.00 uur.
Volgens Witteveen is het voor de reizigers fijn als bussen met meer regelmaat rijden. "Vaak zijn de bussen in de spits zo vol dat de studenten niet eens meer in de bus passen. Door de drukte meer te spreiden, kunnen mensen vaker zitten of anders wat prettiger staan."
Studenten zullen volgens Witteveen niet direct verschil merken, maar dat gaat langzaamaan komen. "De eerste paar dagen is echt een beetje opstarten. Vandaar dat de proef ook twee weken duurt. We hopen dat ze aan het eind van deze weken wel degelijk verschil merken."
Op 7 december loopt de proef af. Dan zal Arriva bekijken of het resultaat heeft gehad en of ze dit gaan doorzetten.