Danny Noppert niet naar finale van Players Championship Finals

Het lukte Danny Noppert zondagavond niet om de finale van de Players Championship Finals te behalen. De 27-jarige darter verloor de halve finale met 11-3 van Daryl Gurney, de nummer vijf van de wereld.
Danny Noppert © www.orange-pictures.nl
Het eerste deel van de wedstrijd ging naar de tegenstander van de uit Joure afkomstige Noppert. Gurney kwam namelijk al snel op een 4-1 voorsprong. Ook na de daarop volgende pauze bleef de Noord-Ier sterk. Hij sleepte de 6-1 in de wacht, waardoor het voor Noppert moeilijk werd.
Na twee goede legs kwam de Fries echter terug tot 6-3. Vervolgens was het Gurney die zichzelf herpakte en zijn voorsprong verder uitbreidde naar 7-3. Vanaf die score was de wedstrijd voor Noppert voorbij. Gurney won zonder verdere moeite met een ruime eindstand van 11-3.
Noppert slaagde er nog niet eerder in om de halve finale op het televisietoernooi van de PDC te bereiken. Dit keer lukte dat wel, doordat hij eerder zondag won van Stephen Bunting.

Top vijftig

Door zijn plaats in de halve finale is Noppert in zijn eerste jaar inmiddels tot de top vijftig van de PDC opgeklommen. De wereldranglijst wordt gebaseerd op een periode van twee jaar.
De top 64 van de PDC Players Championship Order of Merit doet mee aan het toernooi in Minehead. Het is het laatste grote toernooi voor het WK in Londen, dat op 13 december begint.