VIDEO: Talkshow 'Finster op 2019' vanaf slotfeest Culturele Hoofdstad

2018, het jaar van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad loopt op z'n eind. En wat gebeurde er veel! Live vanaf het slotfeest zendt Omrop Fryslân vanaf 17.30 uur het programma 'Finster op 2019' uit. We kijken terug op het afgelopen jaar, maar vooral ook vooruit. Want hoe kan Fryslân verder na al die hoogtepunten? Hoe houden we het culturele klimaat in bloei in zowel stad als dorp, en hoe zorgen we ervoor dat de toeristen hier blijven komen?
Finster op 2019 weromsjen

ReOpening

Een talkshow met interessante gasten, live muziek en verslag vanaf het plein waar het 'mienskipsbuffet' is. De talkshow is een programmaonderdeel van de ReOpening, het slotprogramma van LF2018. De presentatie is in handen van Karen Bies (Omrop Fryslân) en Kirsten van Santen (LC). Publiek is van harte welkom bij de liveshow in het stadskantoor (gemeente Leeuwarden) aan het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.
© Omrop Fryslân

Legacy

Met de gasten wordt teruggekeken op het jaar van LF2018 en de 'legacy' van het Culturele Hoofdstadjaar. Bijvoorbeeld met Marten Winters over zijn project '8ste Dag' en met componist en muzikant Sytze Pruiksma over 'Conference of the Birds'.

Economische impact

Er wordt ook gesproken over de economische impact van het culturele jaar en over alle bezoekers. Zo vertelt Femke Haijtema van het Fries Museum over drie succesvolle tentoonstellingen. Met Hooman Nassimi gaat het gesprek over 'New Faces' en het betrekken van een brede groep mensen bij de activiteiten van LF2018. En er is natuurlijk muziek: van Beppe Costa (van onder andere 'Wereldburgers van de Voorstreek') en Lucette van der Berg (van onder andere het openingsweekend, 'Jiddish Waves' en 'Explore the North').
Finster op 2019: zondag 25 november, vanaf 17.30 uur live op tv en online.