Olde Riekerink na verlies bij koploper: "Er stond in elk geval een team"

Volgens Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink was zijn ploeg zaterdag op bezoek bij PSV niet kansloos. "Je spreekt wat dingen af met elkaar en dat probeerde het team goed uit te voeren." Uiteindelijk verloor Heerenveen met 3-0 van de koploper. De Friezen speelden bijna een uur met een man minder, na een rode kaart voor Morten Thorsby.
Jan Olde Riekerink nei ôfrin fan de wedstriid tsjin PSV
"Ik vind dat we hard hebben gewerkt. Maar op een gegeven moment komen er ruimtes te liggen door vermoeidheid", zei de trainer na afloop. Al vroeg in de wedstrijd kwam PSV door een goal van Hirving Lozano op 1-0. Tot kort voor rust mocht Heerenveen blijven hopen op meer, maar toen kreeg Thorsby rood. Aan het begin van de tweede helft besliste PSV de wedstrijd al.
Olde Riekerink maakt zich - op basis van de wedstrijd tegen PSV - nog geen zorgen over zijn team. "Na de wedstrijden tegen Emmen en Groningen maakte ik me wel zorgen", sei er. "Maar nu hebben we een aantal dingen wel goed gedaan. Ook qua werklust hebben we het goed volgehouden. Er stond vandaag in elk geval een team."
Reaksje nei de wedstriid tsjin PSV (1)
De rode kaart van Thorsby was een belangrijk moment in de wedstrijd. Arbiter Pol van Boekel gaf de middenvelder rood, na een overtreding op Lozano. De scheidsrechter had daarvoor wel de hulp van de VAR nodig. "Mijn eerste gevoel was dat het een goede tackle was, omdat de bal in de goede richting ging", zei Thorsby. "Met de VAR moet de scheidsrechter eigenlijk 100% zeker zijn dat er een overtreding word gemaakt, maar op basis van de beelden kan ik dat niet zien."
Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, vond Thorsby. "Als je tegen een topploeg zo'n belangrijke beslissing tegen krijgt, dan wordt het moeilijk."
Reaksje nei de wedstriid tsjin PSV (2)
Voor spits Sam Lammers was het een speciale wedstrijd. Hij wordt door PSV uitgeleend aan Heerenveen. "Je ziet bekenden, je speelt tegen bekenden, je kent je tegenstanders wat beter. Maar als het eerste fluitsignaal klinkt, is het gewoon een wedstrijd. Dan wil je een goed resultaat halen."
Dat zat er dus niet in. "Uiteindelijk waren we kansloos. Vooral op het laatst, toen we met tien man stonden, was het gewoon klaar. Maar in de eerste fase van de wedstrijd hebben we aardig meegedaan. We kwamen er een paar keer goed uit, dan is het zonde dat je het niet goed uitspeelt."