Politie fouilleert honderden mensen in Leeuwarden

De politie van Leeuwarden heeft een drukke nacht achter de rug. Er werd een preventieve fouilleringsactie gehouden in de binnenstad en op meerdere plaatsen in het centrum waren incidenten bij horecagelegenheden.
Messen yn beslach naam by in previntive fûillearringsaksje yn Ljouwert © Plysje Ljouwert
Bij de preventieve fouilleringsactie van de politie zijn 256 personen en 64 auto's gecontroleerd. Bij die controles werden in totaal zeven messen in beslag genomen.

Gebiedsverbod 17-jarige

Halverwege de nacht moest de politie op de Nieuwestad in actie komen toen een 17-jarige inwoner van Leeuwarden haar gebiedsverbod, opgelegd door de gemeente, overtrad. Het meisje is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er volgt nog een onderzoek.

ID-fraude

Twee andere 17-jarige meisjes, een uit de gemeente Leeuwarden en een uit Waadhoeke, kregen een boete vanwege identiteitsfraude. Ze probeerden een café op het Ruiterskwartier binnen te komen op de ID-kaart van een vriendin. De portier had dit in de gaten en schakelde de politie in.
Later op de nacht werd ook een 34-jarige Leeuwarder opgepakt die wordt verdacht van het mishandelen van een persoon in een café op het Ruiterskwartier.