VV Buitenpost wint open wedstrijd met 2-1 van Apeldoorn

Voetbalclub VV Buitenpost heeft in de hoofdklasse de competitiewedstrijd tegen CSV Apeldoorn gewonnen met 2-1. Al na vier minuten stond Buitenpost op een 1-0 voorsprong op het eigen sportpark De Swadde.
Rolf Dijk van VV Buitenpost © www.orange-pictures.nl
Het eerste doelpunt van Buitenpost kwam uit een penalty. Robin Huisman-De Jong scoorde vanaf elf meter. Het was een open wedstrijd, met kansen aan beide kanten.
Een schot van Buitenpost-spits Rolf Dijk werd nog maar net gekeerd, en in de rebound kon Robin Huisman-De Jong ook niet scoren. Op slag van rust kreeg Rob Dijkstra nog een goede mogelijkheid op de 2-0, maar het mocht niet zo zijn voor de Blauwtjes.
De rust deed de spelers van Apeldoorn goed. Ze kwamen beter uit de kleedkamers dan de mannen van Buitenpost. Een vrije trap van Apeldoorn ging nog maar net naast. Even later kon doelman Kevin van der Meulen van Buitenpost een schot van Apeldoorn makkelijke keren.
In de 72e minuut scoorde Jorrit Terpstra de 2-0, nadat de keeper van Apeldoorn een schot van Rolf Dijk nog maar net kon keren. Apeldoorn scoorde vijf minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer, maar kwam niet meer op gelijke hoogte. Eindstand: 2-1.