Omrop TIP: Zwitserse kust

Weet je waar het eten dat je eet vandaan komt? De mens heeft en getroebleerde relatie met de natuur. Aan de hand van het verhaal van twee kleinschalige kustvissers uit de Waddenzee wordt in 'Zwitserse kust' een verband gelegd tussen de Alpen en de Waddenzee. Twee van de grootste natuurgebieden van Europa.
© Omrop Fryslân

Van de Alpen naar de Waddenzee en weer terug

Waddenzeevissers Jan en Barbara vissen nog op een manier die uit de prehistorie stamt. Op de grens van land en zee laten ze in de Fryslân DOK documentaire zien hoe de mensen in relatie staat tot de natuur. Als onderdeel van de natuur heeft alles dat de mens doet daar een effect op. Zo ligt er ook een verbinding met de Zwitserse Alpen: voedingsstoffen in het bergwater vormen een gezonde voedingsbodem voor de oesters, mossels en vis dat het vissersechtpaar vangt in de Waddenzee, waarna het wordt verkocht in: Zürich. Zo is de cirkel weer rond.
De Fryslân DOK documentaire 'Zwitserse kust' is op zondag 25 november om 17.00 uur en daarna vanaf 18.00 uur elk uur bij Omrop Fryslân op televisie te zien.