Drachtster Boys wint in extremis Friese derby van Avanti

© Omrop Fryslân
De zaalvoetbalsters van Drachtster Boys hebben vrijdagavond een 3-2 overwinning op Avanti behaald. In de beginfase van de wedstrijd was het Jessie Prijs van Drachtster Boys die voor het eerst voor gevaar zorgde. Haar schot eindigde op de lat. Ondanks een groot aantal kansen gingen beide ploegen aan de thee met de brilstand op het scorebord.
Repo Drachtster Boys wint yn ekstremis Fryske derby fan Avanti

Goals in de tweede helft

Aan het begin van de tweede helft was Avanti meteen gevaarlijk. Het schot van Si Shut Hau kon maar net door de keeper van Drachtster Boys, Anna Reitsma, naast getikt worden. Niet veel later werd de score geopend door de ploeg uit Drachten. Met een lobje verschalkte Jessie Prijs Avanti-keepster Marieke Smit.
Avanti kwam gelijk met een reactie. Een vrije trap van Marije Procee suisde langs alles en iedereen en belandde achter Reitsma in het goal: 1-1. De ploeg uit Stiens pakte door en het was Si Shut Hau met de voorzet en Marije Procee die haar tweede goal van de avond kon noteren en zo Avanti op een 2-1 voorsprong zette.

Drachtster Boys met slotoffensief

Aan het eind van de wedstrijd drong Drachtster Boys aan. Lange tijd kon keepster Smit de gelijkmaker tegenhouden, maar drie minuten voor het einde was het Lisanne Kempe die uit de draai de 2-2 maakte. Kempe maakte het slotoffensief van Drachtster Boys helemaal compleet toen ze met nog 42 seconden op de klok haar tweede en de winnende goal maakte: 3-2.
Door de overwinning komt Drachtster Boys op 12 punten uit 10 wedstrijden. Avanti blijft staan op 3 punten uit 10 wedstrijden.
Derby Drachtster Boys -Avanti reaksjes
Reaksje Kim Poepjes fan Avanti