Manon Kamminga opnieuw tweede bij Trachitol Trophy

Manon Kamminga van de nieuwe ploeg A6.nl werd vrijdagavond in Utrecht tweede in de tweede wedstrijd van de Trachitol Trophy. Het was een wedstrijd waarin veel gebeurde, met verschillende kopgroepen die een vrij grote voorsprong konden pakken. Ineke Dedden uit Heerenveen kwam een heel eind, maar werd teruggehaald door de ploeg van Royal A-ware van Jillert Anema.
© Neeke Smit
Tijdens het verloop van de wedstrijd leek het een massasprint te worden, maar zo ver kwam het niet. Er kwam toch nog een kopgroep, waar bijna alle toppers in zaten, die een hele ronde voorsprong pakte op het peloton. Irene Schouten uit de ploeg van Jillert Anema won uiteindelijk met gemak de sprint, met Manon Kamminga achter haar op de tweede plek. Marijke Groenewoud, ploegmaat van Irene, uit Hallum eindigde als derde.
Irene Schouten was al leider van het klassement van de vierdaagse marathon en die positie behoudt zij met deze overwinning. De Trachitol Trophy duurt nog tot en met zondag. Zaterdag komen de dames in actie in Hoorn en zondag is de finale in Groningen.