Aris heeft thuis niets in te brengen in derby tegen Donar

De basketballers van Aris hebben donderdag met grote cijfers verloren van Donar: 60-97. De Leeuwarders hadden in de noordelijke derby niets in te brengen tegen de Groningers. David Michaels maakte 20 punten voor de Leeuwarders. Deividas Kumelis zorgde voor 11 punten, 5 rebounds en 4 assists. Maar dat was dus allemaal lang niet genoeg.
Griffin Kinney (rechts) met Drago Pasalic © www.dijksfotografie.nl
Donar had na het eerste kwart al een voorsprong van tien punten: 23-13. In alle kwarten daarna bouwden de Groningers die voorsprong een beetje uit. Zo was het bij de rust 47-30 en na drie kwarten 74-44.
Uit alle statistieken wordt het verschil duidelijk. Rebounds: 38-26 in het voordeel van Donar, assists: 22-12 voor Donar. En de wisselspelers zorgden bij de Groningers voor 35 punten, terwijl de Aris-spelers die op de bank begonnen acht punten maakten.

Aris blijft zesde

De Groningers staan tweede in de Dutch Basketball League en hebben na negen wedstrijden nog maar een keer verloren. Aris blijft op de zesde plaats staan met vier overwinningen uit tien wedstrijden. De competitie bestaat uit tien ploegen.
Aankomende zaterdag speelt Aris in Amsterdam tegen Apollo. Die ploeg heeft nog maar een keer gewonnen dit seizoen.