Fries Museum maakt zich op voor opening Saskia & Rembrandt

Het Fries Museum in Leeuwarden kon de laatste weken even bijkomen, na de recorddrukte van de Escher-tentoonstelling, maar vanaf komend weekend moet het museum weer aan de bak, want dan begint de nieuwe tentoonstelling 'Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw' in het museum in Leeuwarden.
Saskia en Rembrandt
De tentoonstelling gaat over het trouwen in de Gouden Eeuw. Van hofmakerij tot het krijgen van kinderen. Tussendoor komt het verhaal van de schilder Rembrandt van Rijn en zijn Saskia Uylenburgh aan de orde. Zij zijn in 1634 getrouwd in Sint Annaparochie, waar Saskia een tijd lang gewoond heeft. Ze werd geboren in Leeuwarden.

Niet over Escher heen

Het museum verwacht met de tentoonstelling niet over het bezoekersaantal van Escher heen te gaan. De tentoonstelling duurt korter, drie maanden, en er zijn geen 250.000 kaartjes voor beschikbaar. Het doel is 75.000 bezoekers te halen.
Het Fries Museum heeft zich met de succesvolle tentoonstellingen over Alma Tadema, Mata Hari en Escher flink op de kaart zet. Grote vraag is of ze dit kunnen volhouden. Directeur Kris Callens ziet de toekomst echter positief in.

Naar Duitsland

Veel onderdelen uit de tentoonstelling komen gewoon uit Fryslân. Wanneer de tentoonstelling afgelopen is, zal de expositie ook nog een tijdje te zien zijn in het Duitse Kassel.