Arber Zeneli keert met glimlach terug uit Kosovo

Hij si de Heerenveenspeler die het dichtst bij plaatsing voor het Europees Kampioenschap is. Arber Zeneli speelde daar, voor zijn land Kosovo, ook nog een grote rol in. Hij scoorde de laatste twee wedstrijden vier keer, waaronder een hattrick tegen Azerbeidzjan. "Ik kom met veel positieve energie terug bij Heerenveen."
© www.orange-pictures.nl
Kosovo moet nog twee landen verslaan om zich te plaatsen voor het EK in 2020. Kosovo werd groepswinnaar in de Nations League en speelt nu nog in een halve finale en finale tegen Wit-Rusland, Georgië of Macedonië. "Het voetbal leeft enorm in Kosovo. Het is niet vergelijken met hier in Nederland."
Zeneli keart mei glimlach werom út Kosovo
Heerenveen speelt zaterdag tegen koploper PSV. De ploeg uit Eindhoven verloor in twaalf wedstrijden nog geen een keer. Sterker nog, PSV verloor nog geen punt. Trainer Jan Olde Riekerink kan niet anders dan er positief naar kijken. "Toch is er wel wat te halen. Ik ben ervan overtuigd dat we een goede ploeg hebben. En de goede mentaliteit. Dat lieten we tegen Groningen niet zien, maar ik weet dat het in de ploeg zit."
Olde Riekerink PSV

Blessures

Heerenveen mist tegen PSC nog steeds de al langer uitgeschakelde Stijn Schaars en Doke Schmidt. Marco Rojas trainde niet mee, maar Olde Riekerink verwacht wel dat hij er bij is zaterdag. Ook Nicolai Næss is niet helemaal fit, maar hoopt vrijdag weer mee te trainen.
De wedstrijd PSV - Heerenveen is zaterdag op Omrop Fryslân Radio live te volgen vanaf 20.45. Commentator is Roelof de Vries.