Kampioenschap Fries dammen voor schoolkinderen gewonnen door Italiaan

Het Kampioenschap Fries dammen voor schoolkinderen is donderdag gewonnen door de Italiaan Davide Gemma. Het kampioenschap werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en werd gehouden in het gebouw van Omrop Fryslân. Het is een initiatief van Stichting Wereldkampioenschap Fries Dammen (WFD) en Omrop Fryslân.
© OF
Fries dammen voor schoolkinderen
Ongeveer zestig kinderen van zes verschillende basisscholen, Friese scholen en één uit Italië, gingen de strijd met elkaar aan voor de grote bokaal. Voor ieder potje dat de kinderen wonnen, kregen ze een punt en voor ieder gelijkspel een half punt.
De wedstrijd was niet zomaar beslist. Tussen vier kinderen ging het nek-aan-nek tot aan de finale. Drie beslissende finalewedstrijden moesten beslissen wie de winnaar van dit jaar zou worden. De Italiaan Davide pakte uiteindelijk de winst en kreeg de grote wisselbeker mee naar huis.

Groepsprijs ook naar Italie

Er was ook nog een groepsprijs voor het team met de meeste punten. Deze prijs ging naar het team waar ook Davide in zat, Damosta uit Aosta in Noord-Italië. Daarnaast mocht de top 25 een cadeautje uitkiezen.