Politiek in Weststellingwerf wil supermarkt niet verhuizen

De politiek in Weststellingwerf voelt er niets voor om mee te werken aan het verhuizen van de Aldi-supermarkt in Wolvega. De raadscommissie en het college vinden dat Wolvega er meer aan heeft als het winkelgebied compact blijft. Het verplaatsen van de Aldi van het Van der Sandeplein naar de Heerenveenseweg zou het winkelgebied verzwakken. Dat vond de winkelvereniging ook.
De Aldi in Wolvega © Google Street View
Aldi vroeg in februari een omgevingsvergunning aan voor een perceel buiten het centrum, aan de Heerenveenseweg dus. Daar is nu een wasstraat en die zou plaats moeten maken voor een nieuw pand. Volgens de Aldi heeft de supermarkt niet genoeg parkeerplaatsen aan het Van der Sandeplein, helemaal als die bij evenementen moet worden gedeeld. Volgens wethouder Hanneke Zonderland is de situatie juist beter, nu er blauwe parkeerzone's zijn.
De supermarkt denkt ook dat ze niet goed te vinden zijn voor klanten van buiten Wolvega.
Juridisch zou Aldi een kans maken om de verhuizing te eisen, als blijkt dat detailhandel volgens het bestemmingsplan kan aan de Heerenveenseweg. Volgens de Aldi is dat zo, maar de gemeente zegt dat er geen nieuwe detailhandel is toegestaan op de plek van de wasstraat.