Beoordelingscommissie opnieuw erg positief over Waddenacademie

De Waddenacademie heeft een mooie opsteker te pakken: de commissie die de Waddenacademie beoordeelt is heel positief. Dat staat in het evaluatierapport dat over de laatste vijf jaren gaat. De Rijksoverheid heeft de Waddenacademie in 2008 ingesteld om de kennis over het Waddengebied 'duurzaam te huisvesten'. Volgens de beoordelingscommissie is de wetenschappelijke kwaliteit van het werk van de Waddenacademie "zeer goed".
© Waddenacademie
De laatste keer dat de beoordeling is gedaan, was vijf jaar geleden. En toen was de uitkomst ook positief.
In het rapport van nu staat: "De Waddenacademie heeft met een klein team en beperkte middelen een indrukwekkende hoeveelheid hoogkwalitatief werk verzet of laten verzetten en weet excellente onderzoekers met een uitstekende reputatie aan zich te binden", schrijft de externe evaluatiecommissie onder leiding van Sybilla Dekker. Zij was eerder minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en is nu Minister van Staat.

Aanbevelingen

De commissie had ook negen aanbevelingen. Daarmee kan de Waddenacademie de eigen wetenschappelijke kwaliteit, maatschappelijke relevantie en levensvatbaarheid verder vergroten. Om dat te doen, adviseert de commissie om een strategische visie voor de lange termijn te ontwikkelen. Ook moet er systematisch overlegd worden met betrokken partijen in het Waddengebied.