Café Prins in Kollumerzwaag vrijdag weer open: "We hebben er vertrouwen in"

Café Prins in Kollumerzwaag gaat vrijdag weer open. Het café was sinds eind juni dicht op last van de burgemeester.
© Omrop Fryslân
Volgens de gemeente werd in het café alcohol aan minderjarigen geschonken en werd er in harddrugs gehandeld. Een kort geding van eigenaar Melle Prins om de sluiting tegen te houden liep op niets uit. Het café moest een half jaar dicht. Maar op de eigen Facebookpagina schrijft Prins nu dat zijn café na "maandenlang verplicht bankhangen en je uit den treure vervelen" weer open mag.
Het café moest een half jaar dicht, maar mocht weer open als er een goed plan van aanpak zou komen.

Reactie burgemeester Bilker

Het café moest een half jaar dicht, maar mocht weer open als ze met een goed plan van aanpak zouden komen. "We hebben er vertrouwen in", zegt burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland. "We zijn het nu als alle partijen eens."
Er zijn gesprekken geweest met gemeente, politie en Prins. Vorige week is besloten dat de kroeg weer open mocht. Er blijven gesprekken met de eigenaar. "We evalueren constant, wij controleren, maar we zullen ook weer met Prins in gesprek. Samen met de politie en de gemeente om te zien hoe het gaat. Zijn er dingen verkeerd gegaan of niet in orde, dan praten we erover", zegt Bilker. "Het is niet mijn opzet om hem dan weer met zo'n sanctie te treffen. We moeten veel meer naar het pad van verbetering."