Leeuwarder Leeuwtje voor duizendpoot Peter de Haan

Peter de Haan heeft vrijdag van burgemeester Ferd Crone het Leeuwarder Leeuwtje gekregen. Die krijgt De Haan vanwege zijn verdiensten op verschillende gebieden. "In woord en daad stelt Peter de Haan het belang, de positie en het imago van Leeuwarden altijd voorop", schrijft de gemeente. "Zijn houding is daarin positief-kritisch en vasthoudend."
© Omrop Fryslân
De Haan was een van de initiators van de herdenking van de 100ste sterfdag van Mata Hari, afgelopen jaar. Ook was hij betrokken bij het vieren van het 400ste geboortejaar van Saskia van Uylenburgh.
Dat er in Leeuwarden ongeveer 50 tableaus te zien zijn, komt onder andere door De Haan, als bestuurslid van Stichting Poëzietableaus Leeuwarden.
Hij is ook voorzitter van de Plaatselijke Commissie Dorpskerk Huizum. Dat zet zich in om dat monument in stand te houden, onder andere door concerten en lezingen te organiseren.
Het Leeuwarder Leeuwtje wordt uitgereikt aan personen of vertegenwoordigers van organisaties die hun verdienstelijk hebben ingezet voor de gemeente Leeuwarden of de Leeuwarder gemeenschap. Het Leeuwtje is een gouden speldje.