Films van NFF bij Omrop Fryslân te zien

Van maandag 5 tot zondag 11 november staat Leeuwarden weer volledig in het teken van het Noordelijk Film Festival. Het festival duurt dit jaar een paar dagen langer in verband met LF2018. Omrop Fryslân is er iedere werkdag bij, met een uitgebreide uitzending vanuit De Harmonie. In dit programma gesprekken met filmmakers en reportages. Iedere avond zenden we een of soms twee films uit.
© Omrop Fryslân, Karen Bies
Op de eerste avond gaat presentator Karen Bies in gesprek met Max Ploeg, die vorig jaar met zijn film 'Zo eerlijk als een hond' de studentencompetitie won op het Noordelijk Film Festival. Deze film zal ook worden uitgezonden bij Omrop Fryslân.
De film gaat over Max' oma Adrie en de liefde voor haar hondje Rakker. "Dieren besodemieteren je niet. En van mensen moet je het maar afwachten." In de film zie je dat Adrie iets verschrikkelijks heeft meegemaakt in haar leven en waardoor ze nu al haar liefde en vertrouwen bij haar hondje legt.

Bang voor kikkers

Verder wordt de film 'Raffaelo in het wild' van Rachel Visscher, de 'Beste Korte Film' van het NFF in 2017, getoond. Een film over een jongetje uit Drachten, dat later bioloog wil worden, net als Freek Vonk. Maar het probleem is dat hij bang is voor kikkers. Bij de film laten we een reportage zien van verslaggever Wendy Kennedy, die bij Rafaelo op bezoek ging.

Nieuwe generatie

Met Joris Hoebe van New Noardic Wave en artistiek leider Fredau Buwalda van het NFF praat Karen Bies over de nieuwe generatie filmmakers in Noord-Nederland.
Noordelijk Film Festival

Het NFF bij Omrop Fryslân

Maandag 5 november tot en met vrijdag 9 november 2018 is Omrop Fryslân iedere avond van 21.00 tot 22.00 uur op het Noordelijk Film Festival. In dit programma zijn gesprekken met filmmakers en reportages te zien. Daarnaast zenden we iedere avond een of soms twee films uit.
Noordelijk Film Festival 2018