Alie van der Wal genomineerd voor BHV'er van het jaar

Alie van der Wal van HZPC in Joure is samen met 19 andere mensen genomineerd voor de titel 'BHV'er van het jaar'. Maandag 5 november is het de Dag van de BHV'er. Op deze dag wordt bekendgemaakt wie er heeft gewonnen.
© Omrop Fryslân, Simone Scheffer

"Dit is een kanjer"

Alie is genomineerd door haar collega Gooitzen Riemersma, die hoofd BHV is bij HZPC. Volgens hem is Alie een flinke doorzetter, die als ploegleider BHV bij HZPC goed werk doet. "BHV wordt steeds belangrijker", vindt hij. "Toch blijft het soms lastig om mensen te vinden, die het willen doen. Het is zo nu en dan leuren", geeft hij toe. Vandaar dat Riemersma zo blij is met Alie, die al een aantal jaar BHV'er is. "Dit is een kanjer."
Gooitzen Riemersma

"Ik zal het wel niet worden"

Alie zelf is trots op haar nominatie. "Dit is wel een beetje spannend", lacht ze. "Maar ik denk niet dat ik het word, hoor. Ik heb niets spectaculairs meegemaakt dit jaar." Stiekem is ze daar ook wel blij mee. "Het is hier bij HZPC lekker rustig geweest."
Toch vindt Alie het goed dat er steeds meer mensen BHV'er zijn. "Niet alleen op het werk is het handig, maar ook thuis en onderweg is het goed om te weten wat je kunt doen bij een brand of een ongeluk."
Alie van der Wal

Niet gewonnen

Het voorgevoel van Alie bleek te kloppen. De jury koos voor Francis Odor van Aruba. Hij is BHV'er in een ziekenhuis in Oranjestad en wint de award en een geldprijs van 1000 euro.