Fototentoonstelling 'Ik ben 2018' geopend

Het is een klein onderdeel van de festiviteiten van dit culturele jaar in Leeuwarden: de fototentoonstelling 'Ik ben 2018'. Het gaat om werk van fotograaf Arie Bruinsma. Hij heeft 52 mensen geportretteerd, die op een of andere wijze betrokken waren bij Leeuwarden-Fryslân 2018.
Magan Tahir, ien fan de portretearden. © Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

Een open deur als symbool voor gastvrijheid

Bruinsma kreeg de opdracht iedere week een persoon op de foto te zetten. Zo wilde de organisatie vastleggen wat er allemaal precies gebeurde in dit jaar en wat daarbij voor de betrokken mensen het verhaal was. Alle mensen die op de foto zijn gezet, staan in een open deur. Bruinsma: "Ik wil zo laten zien dat we de deur hebben opengezet voor mensen van buiten. Het staat voor gastvrijheid."

Door LF2018 in aanraking met de Friese cultuur

Magan Tahir is een van de mensen die op de foto is gezet. Hij is vluchteling en zit in een rolstoel. Maar Tahir is ook topsporter. Het is hem gelukt om een plek te veroveren in het Nederlands Tafeltennisteam. Hij werd daarbij gesponsord door de organisatie van LF2018. Zo kwam hij in aanraking met de Friese cultuur.
Magan Tahir vond het een grote eer om geportretteerd te worden. "Het is alleen maar goed. Ik word echt blij als ik deze foto van mezelf zie. En van dit hele jaar. Het is een grote eer hier tussen te staan."
De tentoonstelling is alleen deze maand te zien in het bezoekerscentrum van LF2018 in de stadsoase in Leeuwarden.
Fotograaf Arie Bruinsma