Olde Riekerink slaapt tijdens bekerloting: "Ik kreeg een appje van mijn dochters"

Heerenveentrainer Jan Olde Riekerink is niet wakker gebleven voor de bekerloting. En hij was niet de enige die zaterdag al in bed lag, toen de tegenstander voor de volgende ronde bekend werd. Speler Kik Pieri lag om elf uur ook al in bed.
Jan Olde Riekerink oer de lotting
Heerenveen treft de amateurs van Odin '59 in de derde ronde van de KNVB-beker. "Je kunt je allerlei ergere lotingen voorstellen", zegt Olde Riekerink. "Ajax, Feyenoord en PSV waren mogelijk geweest. Dan lijkt een wedstrijd tegen amateurs eenvoudig. Maar je moet de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is."

"Het is een wedstrijd op zich"

Odin '59 won in de vorige ronde van de beker met 3-1 van Emmen. Heerenveen kwam zondag niet verder dan een gelijkspel. Kik Pierie schrikt daar niet van. "Een bekerwedstrijd is een wedstrijd op zich." Pierie heeft de bekerloting niet live gezien. Hij sliep al.
Kik Pierie oer de bekerlotting
Pierie is niet ontevreden over de loting. "Ik heb liever dit dan Ajax", zegt hij, "dat lijkt me logisch."
"Het liefst loot je de tegenstanders waarmee je de kans het grootst acht dat je de finale kunt halen, tegenstanders waarbij je zelf de bovenliggende partij bent. En ik hoop bij amateurs dat wij dat zijn..."
De wedstrijden in de derde ronde van het bekertoernooi worden gespeeld in de week voor de kerstdagen, op dinsdag 18, woensdag 19 of donderdag 20 december.
Kik Pierie yn de wedstriid tsjin Emmen © www.orange-pictures.nl