Cambuur op jacht naar overwinning op Jong Ajax, Hake roept op tot bewustwording

Cambuur gaat vrijdag op zoek naar de zesde seizoensoverwinning. In eigen stadion is Jong Ajax de tegenstander.
René Hake © www.orange-pictures.nl
In de selectie van Cambuur is Matthew Steenvoorden terug. De verdediger werd vorige week disciplinair gestraft. Na een gesprek met de directie is Steenvoorden nu terug in de selectie. "Je zet dingen op een rij en dat is het dan", zegt Cambuurtrainer René Hake. Voor Steenvoorden zelf is de kwestie daarmee nu ook afgesloten.

Blessures en twijfelgevallen

Bij Cambuur zal Nigel Robertha niet spelen. De aanvaller heeft spierklachten en wordt ook uit voorzorg buiten de selectie gehouden. Daan Boerlage heeft een behoorlijk ernstige enkelblessure. Hij is zeker enkele weken niet inzetbaar.
Behalve de al bekende blessures van Sambissa, Schindler en Van Deelen zijn er nog enkele twijfelgevallen. Hake: "Bij een aantal spelers houd ik nog een slag om de arm. Wij zullen daar vrijdagmorgen over beslissen."

Hake roept op tot meer bewustwording

Jong Ajax komt ook echt met een heel jong team. Hake: "Ja, het is letterlijk Jong Ajax. Individueel hebben ze allemaal grote kwaliteiten. Als team moeten ze nog wat groeien. Wij moeten er op een goede manier bovenop zitten. Doen we dat niet, dan hebben zij kwaliteit genoeg om het uit te spelen. Voor ons geldt dat er wat meer bewustwording in de groep moet komen."