Nieuwe boek Rens Kroes gaat verder dan superfood: "Ik wil mensen inspireren"

Voor foodblogster Rens Kroes is het woensdag een spannende dag. Rens is al tijdlang veel meer dan 'het zusje van'. Ze heeft met name online en op social media een grote schare trouwe volgers. Haar vijfde boek Rens: My Lifestyle Guide verschijnt donderdag.
© ANP

Stilte voor de storm

Kroes woont tegenwoordig in New York. Ze geniet momenteel van een kort rustmomentje in haar drukke bestaan. "Het is een beetje stilte voor de storm. Het is nu druk met voorbereidingen voor de uitgave van het boek."
Het vijfde boek van Rens Kroes gaat over lifestyle. "Het gaat met name over positiviteit, hoe je kunt ontspannen, over eten en beauty. " Verder komt woninginrichting en het behoud van de aarde aan bod.
Het was niet gemakkelijk, want ik ben geen schrijver.
Rens Kroes
Hoewel Kroes al vier boeken op haar naam heeft staan, was deze nieuwe titel toch wel een hele opgave voor haar. "Het was niet gemakkelijk, omdat ik geen schrijver ben." Haar andere boeken zijn kookboeken. "Ik was het al een tijdje van plan dit te doen. Nu word ik vooral beschouwd als iemand die alleen maar bezig is met superfoods, terwijl ik het belangrijk vind dat mensen mijn hele filosofie leren kennen."
"Ik hoop dat mensen het boek mooi vinden. Ik heb natuurlijk geen idee na al die kookboeken. Ik weet niet of mensen er behoefte aan hebben."
Van tevoren heeft Rens Kroes mensen in haar omgeving gevraagd of mensen het boek zagen zitten, maar ze vindt het toch spannend dat het nu ook echt uitkomt.
Kroes gaat volgende week signeren in Leeuwarden en Heerenveen.