SC Cambuur heeft het zwaar tegen Koninklijke HFC, maar gaat door in de beker

Sportclub Cambuur heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de KNVB-Beker. Dinsdag won de ploeg van trainer René Hake thuis met 2-1 van Koninklijke HFC uit Haarlem. Die ploeg speelt in de tweede divisie. Een niveau lager als Cambuur.
René Hake
Bij HFC, dat in de vorige ronde de Harkemase Boys uitschakelde, was Jacob Noordmans de aanvoerder. Noordmans komt uit Burgum en speelde tot 2009 in de jeugd bij Cambuur. Ook Xavier Mous speelde tegen zijn oude club. Mous begon zijn carrière bij de club uit Haarlem. Hij is nog altijd bevriend met meerdere spelers van dat team.

Geen onderschatting

Al was het geen dikke winst, van onderschatting was bij trainer René Hake geen sprake. Hij stelde de, in zijn ogen sterkste, spelers op. Het leek eerst een 'makkie' te worden voor de Leeuwarders. Na een kwartier maakte Justin Mathieu de 1-0 voor Cambuur, nadat Nigel Robertha de bal voorzette.
Direct na de openingsgoal kreeg HFC twee grote kansen. Onder andere Wessel Boer was gevaarlijk, maar Cambuur overleefde de chaos zonder tegengoal.
In de laatste fase van de eerste helft kwamen ze meerdere keren dicht bij de 2-0. Schils en Mathieu probeerden het, maar HFC-doelman Van Rossum stond sterk.
Cambuur fiert de 2-0 © www.orange-pictures.nl
Vroeg in de tweede helft maakte Tyrone Conraad eindelijk de 2-0. Dat nadat Omar el Baad een pass van Mathias Schils verlengde. Daarna voorkwam Van Rossum dat Mathieu opnieuw scoorde.

Cambuur krijgt het zwaar

Tot dat moment had Cambuur het niet zwaar, maar toen scoorde Noordmans, de voormalig Cambuur-speler. Hij deed dit met een schitterend afstandsschot. Stand: 2-1.
Burgumer Jacob Noordmans nei syn goal © www.orange-pictures.nl
Na de aansluitingstreffer ging HFC op zoek naar de gelijkmaker en de mannen uit Haarlem kregen meerdere kansen. Robin Eindhoven kopte net over en Mous moest in actie komen bij een hard schot van Tim van Soest. Vervolgens keerde Mous nog een vrije trap van Peet van der Slot.
Mathieu had het duel in de counter op slot kunnen zetten, maar HFC-doelman Van Rossum kon de bal net uit het goal houden.

Bij de laatste 16

Zo bleef het 2-1. Cambuur had het zwaar, maar zit bij de laatste zestien van het bekertoernooi. De loting voor de achtste finalen is komende zaterdag.
Jacob Noordmans
SC Cambuur - Koninklijke HFC: 2-1 (1-0) 19. Justin Mathieu 1-0, 55. Tyrone Conraad 2-0, 72. Jacob Noordmans 2-1
Opstelling SC Cambuur: Mous; El Baad, Mbende, Schilder, Van Wermeskerken; Conraad (59/Kallon), Ciganiks, Schils; Mathieu, Robertha (46/Rossi), Van Kippersluis