Cambuur schorst Steenvoorden; verdediger ontbreekt in bekerwedstrijd

Matthew Steenvoorden is door de technische staf van SC Cambuur voorlopig uit de selectie gezet. Hij doet om die reden niet mee in de bekerwedstrijd van dinsdag tegen Koninklijke HFC. Trainer René Hake wou niet zeggen wat Steenvoorden heeft gedaan, alleen "dat hij afspraken heeft geschonden".
Matthew Steenvoorden © AW Foto
Trainer René Hake kan dinsdag ook geen beroep doen op Daan Boerlage. De middenvelder viel vrijdag tegen Go Ahead Eagles geblesseerd uit. Maandag zal hij worden onderzocht in het ziekenhuis. Mathias Schils zal hem vervangen.

Aan stand verplicht

Verder wijzigt Hake niks in zijn opstelling. "Voor Cambuur is de beker een belangrijke competitie. En spelers moeten leren drie wedstrijden in een week te spelen", zo zegt Hake. Koninklijke HFC speelt in de tweede divisie, één competitie lager dan Cambuur. Hake: "We zijn het aan onze stand verplicht om door te bekeren."
Cambuur skorst Steenvoorden; trainer René Hake

Bijzondere wedstrijd

Voor Cambuur-keeper Xavier Mous wordt het dinsdag een speciale wedstrijd. Hij begon zijn voetbalcarrière bij de club uit Haarlem. Bovendien spelen er ook nog meerdere vrienden van hem in het team.
Mous: "Dit is voor mij de leukste loting. Koninklijke HFC is mijn cluppie eigenlijk. Er gaan veel appjes over en weer. We maken elkaar wat gek. Dat hoort erbij", vertelt hij. "Ik heb ze gezegd dat ze niet mogen scoren. En als er iemand scoort, dat het niet die twee vrienden zijn. Haha!"
Cambuur skorst Steenvoorden; keeper Xavier Mous
De wedstrijd tussen SC Cambuur en Koninklijke HFC begint dinsdagavond om 19.45 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Andor Faber doet het verslag vanuit Cambuur Stadion.