Olde Riekerink: "Wij moeten AZ in ieder geval aankunnen"

"We moeten in principe het niveau van AZ minimaal aankunnen. Met ze kunnen wedijveren. Dat is onze doelstelling dit seizoen." Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink kijkt vooruit naar de wedstrijd tegen AZ. Heerenveen speelt zondag om 16.45 uur in Alkmaar tegen de nummer zes van de eredivisie.
Jan Olde Riekerink
AZ lijkt dit jaar wat minder sterk, vooral vanwege het vertrek van Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh. "Toch denk ik dat AZ gewoon weer in de top van de subtop zal eindigen. Het is daar al tijden stabiel, qua selectie en trainers", zegt Olde Riekerink. "Maar ik vind wel dat we mee moeten kunnen doen met dat niveau. Waar ik dat op baseer? Op de kwaliteit van de spelers."

Ren Rienstra: "Mijn zoon is nu gelukkig helemaal in orde"

Ben Rienstra kwam halverwege augustus naar Sportclub Heerenveen en voelt zich er inmiddels thuis. "Het klopt wel wat ze zeggen. Willem II was bijna extreem familiair, maar hier is het ook gemoedelijk."
Rienstra werd in februari vader van een dochter. In 2017 was zijn zoon twee jaar oud. Hij werd ernstig ziek, zelfs levensbedreigend. "Maar het gaat nu erg goed. Hij had een auto-immuunziekte, maar daar heeft-ie helemaal geen last meer van en het moet in principe ook niet weer terug komen."
Ben Rienstra begon daardoor wel anders tegen het leven aan te kijken. "Het verandert veel. Zo wilde ik graag naar het buitenland, maar daar ben ik toch wel anders naar gaan kijken. Ik kon naar landen als Israël, Cyprus en Turkije, maar nu denk ik: zo is het ook goed."
Ben Rienstra

Stijn Schaars en de blessures

Stijn Schaars is nog steeds geblesseerd, maar staat inmiddels wel weer op het veld en trapt tegen een bal. Olde Riekerink: "We moeten bij Stijn alleen kijken naar de korte termijn. Maar het is wel goed om te zien dat-ie weer tegen een bal kan trappen. Nog niet zo heel lang geleden was hardlopen nog lastig."
Doke Schmidt is ook nog geblesseerd. Jordy Bruijn sluit wel weer aan bij de selectie, net als keeper Jan Bekkema. Mitchell van Bergen had last van zijn rug en heeft alleen vrijdag meegetraind.
Vermoedelijke opstelling: Hahn; Floranus, Høegh, Bulthuis, Pierie; Rienstra, Thorsby, Vlap; Kobayashi, Lammers en Zeneli.
De wedstrijd AZ - Heerenveen wordt zondag live uitgezonden op by Omrop Fryslân Radio. Commentator is Roelof de Vries.