SC Cambuur begint met vertrouwd elftal aan wedstrijd tegen koploper Go Ahead

Trainer René Hake verandert niets aan de basisopstelling van SC Cambuur. De Leeuwarders gaan vrijdag op bezoek bij de koploper van de eerste divisie: Go Ahead Eagles. Kevin van Kippersluis, die vorige week uitviel met een blessure aan zijn hand, is fit genoeg om weer in de basis te beginnen. Dat geldt niet voor Jordy van Deelen, David Sambissa en Kevin Schindler. Dat drietal ontbreekt door blessures.
Go Ahead Eagles - SC Cambuur © Omrop Fryslân
Go Ahead Eagles kan vrijdag de eerste periodetitel winnen. Trainer René Hake verwacht daarom dat de Deventenaren aanvallend van start zullen gaan: "Zij spelen thuis, willen de toon zetten en ons onder druk zetten. De kunst is om daar onderuit te voetballen." Dat Go Ahead bovenaan staat, vindt Hake terecht. "Go Ahead speelt met veel energie, loopvermogen en duelkracht. Zij staan verdiend bovenaan."
Trainer René Hake
Spits Karim Rossi heeft goede herinneringen aan De Adelaarshorst. Vorig jaar maakte hij daar een goal en gaf hij een assist. Nu is de situatie anders en zit hij op de bank. "Het is frustrerend om op de bank te zitten, terwijl je clubtopscorer bent. Wij moeten maar zien hoe het komt. Er zijn nog wel wat wedstrijden in januari", zo zegt Rossi. Hij doelt daarmee op de transferperiode waarin spelers van club kunnen veranderen.
Spits Karim Rossi
De wedstrijd tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Vanuit De Adelaarshorst verzorgt verslaggever Andor Faber het commentaar.