Duizend euro steun voor Friese bands die naar het buitenland willen

Stichting Friesland Pop heeft met behulp van de Provincie Fryslân geregeld dat er geld is om buitenlandse optredens van Friese popacts mogelijk te maken. Zowel dit jaar als volgend jaar kunnen popbands en artiesten uit de provincie aanspraak maken op een bedrag van duizend euro voor een buitenlands tournee.
© Omrop Fryslân, Geertrui Visser
Volgens stichting Friesland Pop zijn in Fryslân veel talentvolle popacts, waarvan een groot deel vanwege het muzikale karakter in het buitenland een interessantere afzetmarkt heeft. De Nederlandse markt is niet alleen klein, maar richt zich ook voor een groot deel op 3FM-rock en Nederhop, schrijft Friesland Pop.
Friesland Pop komt met behulp van de provincie met Toursupport voor beginnende Friese acts, die als beginnende ondernemers aan een buitenlandse carrière willen werken. Het gaat daarbij om een opstartbedrag van 1000 euro per jaar voor een band of artiest.
Friesland Pop © Denise Janssens
In 2018 en 2019 kunnen tientallen ondernemende Friese popacts hulp krijgen bij het opstarten van hun buitenlandse carrière. Er kan bijvoorbeeld een bus van worden gehuurd of vliegtickets van worden betaald. Het grootste belang van Friesland Pop Toursupport is om de mogelijkheid te bieden aan Friese popartiesten om in het buitenland te werken aan een toekomstperspectief dat steeds meer in Europa en de rest van de wereld ligt.