Nederland finalist EK korfbal na eenvoudige winst op België

De korfballers van Nederland spelen zondag de finale op het Europees kampioenschap korfbal. Tegenstander in die finale is Duitsland. In de halve finale in Sportstad Heerenveen was Nederland veel te sterk voor België. Het werd 22-9 voor de ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer.
© Martin de Jong
België had in de poule van Duitsland verloren. Zodoende kwam de vijfvoudig nummer twee van de zes Europese kampioenschappen tot nu toe tegen zesvoudig kampioen Nederland uit. In het eerste kwart van tien minuten waren beide ploegen aan het aftasten. Oranje was wel de bovenliggende partij, maar kon moeilijk de korf vinden. Met een 5-3 voorsprong kon het tweede kwart beginnen.

Grote LDODK-productie

Dat tweede kwart werd met 7-2 gewonnen door Nederland. De stand bij de rust was zodoende 12-5 voor de Oranje korfballers. Marjolijn Kroon van LDODK maakte drie doelpunten, haar ploeggenoot Erwin Zwart twee.
© Dijks Fotografie
In de tweede helft was het spel van Nederland veel dominanter. Met zeven doelpunten achter elkaar werden de Belgen in het derde kwart van het speelveld geveegd. Bij de stand 19-5 kwamen er toch nog twee scores van België: 19-7.
De goals in het laatste kwart werden duur betaald. Nederland maakte er drie, België twee. De eindstand 22-9.
Nederlân finalist EK kuorbal na winst op België

Finale tegen Duitsland

De tweede halve finale ging tussen Duitsland en Portugal. Halverwege was het 10-5 voor Duitsland. In de tweede helft werd het gat steeds groter. Duitsland won met 20-10 en mag het zondagmiddag opnemen tegen Nederland. De strijd om brons tussen België en Portugal begint zondag om 14.00 uur. Om 16.00 uur is de grote finale tussen Nederland en Duitsland. Er wordt weer gespeeld in Sportstad Heerenveen.
© Omrop Fryslân, Koos Wieling