Olde Riekerink blij met 5-0 winst SC Heerenveen, maar het was "niet spectaculair"

SC Hearrenfean wint mei romme sifers fan De Graafschap
Na zes wedstrijden zonder overwinning lukte het SC Heerenveen zaterdagavond dan eindelijk om de winst te pakken. En de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink deed dat met ruime cijfers. In Doetinchem werd De Graafschap met 5-0 aan de kant gezet.
Trainer Jan Olde Riekerink fan SC Hearrenfean © www.orange-pictures.nl
Olde Riekerink was blij met de winst, maar toch niet heel enthousiast. "Ik ben vooral blij met hoe we het hebben uitgevoerd, de eerste helft en eigenlijk ook de tweede helft, maar ik vond het niet spectaculair. We werden wat slordig. Maar allerlei dingetjes vielen deze keer net op hun plaats."
Veel verschil met de wedstrijd van vorige week tegen ADO (1-1) zag Olde Riekerink dan ook niet. "We hebben een aantal dingen hetzelfde gedaan als vorige week, alleen veel beter."
Ondanks de dikke overwinning blijft de trainer van SC Heerenveen voorzichtig, ook met het oog op de komende thuiswedstrijd zaterdag tegen Ajax. "We weten de kwaliteiten die we hebben. Het is nu pas één wedstrijd dat die eruit komen, dus we moeten ook niet van de bergen gaan schreeuwen dat we het hebben uitgevonden."
Sam Lammers
Spits Sam Lammers scoorde al vrij snel in de wedstrijd twee doelpunten. "Vooral die eerste zat er heel lekker in. Die tweede trouwens ook wel, een stiftje." Volgens Lammers heeft de ploeg weinig last gehad van de druk van de laatste tijd. "We zijn rustig gebleven. We spelen goed in de eerste helft en we zijn gelukkig productief. We scoren gelijk vier keer in de eerste helft en dan is de wedstrijd gewoon klaar."
Michel Vlap
Ook Michel Vlap wist twee goals te scoren, vlak achterelkaar. "Ik denk zelfs dat we nog meer hadden kunnen maken. Ikzelf ook. Ik baal dat ik die hattrick niet kon maken", zegt hij over een gemiste kans. "Maar het was een fantastische wedstrijd."
Henk de Jong
Een berustende trainer Henk de Jong van De Graafschap kon er niet over meepraten. Hij moest zijn verlies toegeven, maar had toch positieve woorden voor de Friezen. "Het was een heel vervelende avond. Maar Heerenveen was op alle vlakken beter dan ons. Vooral in snelheid en in actie, wij konden het niet bijhouden. Een terechte overwinning."