SC Heerenveen wint met ruime cijfers van De Graafschap

SC Heerenveen heeft zaterdagavond in Doetinchem gewonnen van De Graafschap in Doetinchem met 5-0. Sam Lammers en Michel Vlap scoorden beiden twee keer en Jizz Hornkamp maakte het af.
© www.orange-pictures.nl
In de vijfde minuut was er een kans voor de Heerenveensters, maar Sam Lammers kwam een teenlengte tekort. Ook de reactie van de thuisploeg daarna scheelde niet veel. Beide ploegen speelden in een hoog tempo.
Sam Lammers kon zijn klasse later wel laten zien. Met een prachtige krul maakte hij een doelpunt in de 25ste minuut. Het bevrijdende doelpunt voor de ploeg van trainer Olde Riekerink, die tot nu toe in zeven competitiewedstrijden nog maar één overwinning had behaald.

Sammers en Vlap zijn los

De Friezen dicteerden de wedstrijd en Lammers was los. Drie minuten later scoorde hij nogmaals. De VAR-scheidsrechter moest eraan te pas komen om te zien of er sprake was van buitenspel, maar het doelpunt werd goedgekeurd.
In de 36ste minuut kreeg Michel Vlap de bal in het net, dus het derde doelpunt voor de Heerenveensters. En ook hij scoorde snel nog eens. In de 40ste minuut scoorde de Sneker met een wippertje.
In de 63ste minuut kreeg De Graafschap pas een eerste corner, maar keeper Hahn haalde de bal uit de lucht. In de tweede helft was het tempo er wat uit, 'de voet is wat van het gaspedaal'. De Heerenveensters hadden wel het meeste balbezit, maar kregen niet veel kansen meer. De Graafschap deed z'n best om de schade te beperken.

Hattrick?

Man of the match, Michel Vlap, werd vlak voor het eind naar de kant gehaald. Hij had misschien wel een hattrick kunnen scoren, net als Sam Lammers. Vlap werd gewisseld voor Van Amersfoort.
Niet eerder had SC Heerenveen de nul kunnen houden dit seizoen, maar dat lukte deze avond eindelijk.
Jizz Hornkamp maakte het feest voor de meegereisde supporters compleet. Vlak voor het eind scoorde hij in de 88ste minuut en bepaalde daarmee de eindstand op 5-0 voor de Heerenveensters.
© www.orange-pictures.nl
De Graafschap-trainer, Henk de Jong, zat zich te verbijten. Zijn ploeg gaf de doelpunten cadeau.
Na de rust moest De Graafschap verder met tien man, nadat Erik Bakker een rode kaart kreeg. De oud-Cambuurspeler haalde de doorgebroken Vlap naar onderen.
SC Hearrenfean wint mei romme sifers fan De Graafschap
De druk nam voor deze wedstrijd steeds verder toe op SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink, omdat zijn ploeg nog maar zeven punten had behaald.