Eigenaren van huis in Gorredijk erg geschrokken van inbrekers

De bewoners van het huis in Gorredijk, waar de man van een parkeerbedrijf bij Schiphol en zijn vriendin zonder toestemming in waren getrokken, zijn inmiddels weer terug in Fryslân en hebben aangifte gedaan bij de politie. Ze zijn eerder teruggekomen van hun vakantie.
Het echtpaar wil verder anoniem blijven, maar geeft wel aan dat ze erg geschrokken en overdonderd zijn door het nieuws. Ze zijn heel blij dat hun buurman zo goed heeft opgelet en dat hij eerst hen en later de politie heeft gewaarschuwd. Er is volgens de bewoners niks vernield. De politie heeft het stel, dat zonder toestemming in het huis was getrokken, maandagavond aangehouden. Hun auto is in beslag genomen.
Schiphol © Shutterstock.com
De man werkte nog maar 3 weken bij het parkeerbedrijf. Het echtpaar had de sleutels van de auto en het huis afgegeven bij het parkeerbedrijf. Omdat zij ook hun adresgegevens hadden afgegeven, kon de medewerker zo het huis in komen. De buurman zag maandagavond licht branden en vertrouwde het niet.
Toen de buurman aanbelde, zei de man dat hij toestemming had om tijdelijk in het huis te wonen. De buurman zocht daarna via WhatsApp contact met de bewoners. Daaruit bleek dat er geen toestemming was. De buurman heeft daarna de politie erbij gehaald. Die vond ook drugs in het huis, die door de tijdelijke bewoners waren meegenomen. De drugs zijn in beslag genomen.