Parkeerbeheerder Schiphol gaat zonder toestemming huis Gorredijkster binnen

De politie heeft een parkeerbeheerder van Schiphol en zijn vriendin aangehouden, omdat ze in een woning in Gorredijk trokken, terwijl de bewoners op vakantie waren en van niets wisten.
Schiphol © Shutterstock.com
De politie kreeg maandagavond om 23.00 uur een melding van een oplettende buurman van Het Leantsje in Gorredijk. De buurman zou op de woning van de buren passen, tijdens hun vakantie. Toen de buurman licht zag branden, is hij naar de woning gegaan om aan te bellen. Er deed een voor hem onbekende man de deur open. De man die de deur opende, vertelde dat hij toestemming van de bewoners had om gebruik te maken van het huis. Er stond ook een vreemde auto op de oprit.

Huis- en autosleutels

De buurman vertrouwde het niet en belde met zijn eigen buren. Die vertelden van niets te weten, waarna de buurman contact zocht met de politie.
Toen de politie aanbelde bij het huis, deed dezelfde man weer open. Hij vertelde dat de bewoners die op vakantie zijn, gebruik maken van een bedrijf in de buurt van Schiphol dat Valet Parking aanbiedt. De vakantiegangers hebben de autosleutels, met daaraan de sleutel van het huis, aan een werknemer gegeven, zodat hij de zorg van het parkeren over kon nemen.
Omdat alle gegevens van het huis bekend waren, is de man met zijn vriendin naar het huis van de vakantiegangers gereden. Samen maakte het stel al gebruik van alle voorzieningen in de woning.

Drugs

Nadat duidelijk was dat alles gebeurde zonder toestemming van de eigenaren van de woning, is het stel aangehouden en meegenomen door de politie Noordoost-Fryslân voor verhoor en onderzoek. In de woning zijn drugs van de verdachten aangetroffen.
De auto die voor de woning stond is in beslag genomen. Het lijkt erop dat die zonder toestemming door de man is meegenomen. Hij had nog meer sleutels van auto's bij zich, waar de politie ook onderzoek naar doet. Mogelijk heeft de man van meerdere woningen gebruik gemaakt, terwijl de eigenaars op vakantie waren.
De verdachten zijn een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 30-jarige vrouw uit de Filipijnen. De vrouw is naar alle waarschijnlijkheid illegaal in Nederland. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.