The Colorfield Performance trekt 34.000 bezoekers

Er zijn ruim 34.000 mensen bij The Colorfield Performance komen kijken. Het grote project van kunstenaar Dirk Hakze ging in mei van start en half september waren alle 499 panelen beschilderd. Daarna konden mensen nog twee weken het kunstproject in de weilanden bij Sloten bekijken. Zondag was de laatste dag.
"Ik ben er hartstikke blij mee", zei Hakze zondag. "De kunstenaars en het publiek zijn ook heel tevreden. Mensen vinden het echt fantastisch." Iedere dag worden de bezoekers geteld. "Zondag waren er nog 760 bezoekers. We hebben ook veel doeken verkocht, een dag eerder ook al."
© Omrop Fryslân, René Koster
Als het budget groter was geweest, dan was de publieke belangstelling nog groter geweest. Daar is Hakze zeker van. "We moesten het met weinig middelen doen, zelfs gigantisch moeten bezuinigen. Het had dus nog beter gekund, maar ik ben vooral heel positief. We hebben dit ook als pilot-project beschouwd."
"Ik ben blij met allemaal mensen om me heen, die ook van alles doen", zegt Hakze. "M'n zoon werkt als animator in Shanghai, dus we hebben hier ook een filmpje van met een Chinese tekst. Zo doen we van alles."
De kans is groot dat er een vervolg komt. Hakze: "Er is belangstelling uit Australië, Nieuw-Zeeland, Zwitserland en Duitsland. Waar het volgende project is, weet ik nog niet. Maar het gaat tijdens Culturele Hoofdstad steeds over de legacy, de erfenis. De erfenis van dit project is in elk geval dat er meer projecten gaan komen."
© CAMJO media
Zondag hebben ze bij Sloten al een klein begin gemaakt met het afbreken, omdat er maandag regen wordt verwacht.