Sportverenigingen Wolvega: er moet een oplossing komen voor de lege kantine van De Steense

Sportverenigingen die gebruikmaken van sporthal De Steense in Wolvega, willen dat de gemeente met een definitieve oplossing komt voor de lege kantine van het complex.
© Google Streetview
De sporthal zit al sinds de zomer met een onbemande kantine en dat kan nog maanden duren. De afgelopen tijd is er wel gesproken met twee kandidaten, maar dat liep op niets uit. De verenigingen stellen de gemeente verantwoordelijk. Zij wisten al twee jaar dat het contract met de pachter zou aflopen, maar er is niet eerder over een oplossing nagedacht, zeggen kantinegebruikers.
Tijdelijke oplossingen, zoals een automaat of cateraar, bieden geen zekerheid. Daarom willen de sportverenigingen garanties voor een definitieve oplossing van het probleem.
Byienkomst oer sporthal De Steense

Noodmaatregel is niet genoeg

Gebruikers van de sporthal zijn woensdagavond bij elkaar geweest om over de situatie te praten en een plan op te stellen. Fokke Kuiper van de volleybalafdeling van sportvereniging De Griffioen kreeg te horen dat er een tijdelijke cateraar in de kantine van De Steense zal komen, tot het einde van het jaar. "Op zich is dat positief, maar het is wel een noodmaatregel."
Het geeft de gebruikers geen garanties dat de kantine altijd open is en dat willen ze juist. "We kunnen het niet verkopen dat mensen geen kopje koffie voor en geen biertje na de wedstrijd kunnen krijgen."
Volgens Kuiper zou de gemeente het moeilijk vinden om een geschikte exploitant te vinden. Dat zou aan de prijs liggen. "Ik heb gehoord dat ze rond de 2500 tot 3000 euro per maand vragen, ook in het zomerseizoen als er bijna geen sport is. Zeker als je geen andere feesten mag geven, is dat voor die mensen veel teveel geld. Daar kunnen ze niet van rondkomen." Daarom moet de pacht sowieso omlaag, vindt Kuiper.