SimmerTime gaat niet door vanwege slecht weer

Het Friese muziekspektakel SimmerTime kan dit weekend niet doorgaan. Door de harde wind kan de grote circustent niet worden opgebouwd. De weersverwachtingen voor het evenement zelf zijn ook niet goed genoeg.
© simmertime2018
Het festival zou plaatsvinden op 23, 24 en 25 september in het Harddraverspark in Dokkum. De zondag was uitverkocht. Voor de maandag en dinsdag waren nog wel kaarten beschikbaar.
"We hebben de verantwoordelijkheid voor de bezoekers, vrijwilligers en ons personeel en willen geen enkel risico nemen, daarom hebben we moeten besluiten uit te wijken naar andere data. De intentie blijft om, net zoals in 2000 tijdens de grote Simmer 2000-reünie, de voorstelling in Dokkum in de grote circustent te spelen, maar de tijd is op dit moment te kort om met de vele betrokken partijen een andere datum te vinden", zegt producent Marc de Bruin.
De nieuwe data voor SimmerTime zijn nog niet bekend. Het zal waarschijnlijk wel weer in een weekend plaatsvinden. Omrop Fryslân heeft kaarten weggegeven voor een van de optredens in Dokkum. Mensen die de kaarten hebben gewonnen, worden persoonlijk op de hoogte gesteld over de consequenties.

Harlingen Ongeschut ook afgelast

Ook het zevende vaarfestival Harlingen Ongeschut kan zaterdag niet doorgaan, in verband met de te verwachten hoge waterstand. Er wordt voor de komende dagen een harde tot stormachtige wind voorspeld. Het is voor het eerst dat de organisatie het festival moet afblazen. Harlingen Ongeschut is een festival waarbij bootjes een route varen door de grachten van Harlingen, met allerlei activiteiten aan wal.