Het grote IepenUP Bierfeest

IepenUP gaat woensdagavond over bier. In de speciale aflevering wordt met brouwers en bierliefhebbers gesproken en uiteraard wordt er ook bier geproefd.
Tegenwoordig is er bijna geen dorp of gebied meer zonder eigen speciaalbier. Jarenlang was er weinig interesse in speciaalbier, maar tegenwoordig zijn plaatselijke bieren niet meer uit supermarkten en cafés weg te denken.

De gasten van woensdagavond

Te gast zijn Michelle Beerstra van speciaalbiercafé De Markies, brouwer Frans Filius van Grutte Pier, brouwer Gerard Ypenga van Brouwdok en Gerard van den Broek, de brouwmeester van Hertog Jan. Zij nemen ook wat bieren mee om te proeven. Blogger Raymond van der Laan van de website Bierficionando komt ook langs om over de geschiedenis van speciaalbier te praten.
Kim Lentjes, biersommelier, geeft een powercollege over de laatste trends in de wereld van het gele goud en Bert Looper van Tresoar vertelt over het Leeuwarder Bieroproer.
Daarnaast is er live-muziek van The Tambles.

IepenUP

Elke woensdag staan in het programma de actualiteiten van de wereld centraal; hoe leven we met zijn allen, wat voor subgroepen zijn daar onderdeel van en hoe zorgen we ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn onderwerpen die aan bod komen bij IepenUP.
Iedereen kan langskomen om mee te doen aan de discussies in café De Backstage in poppodium Neushoorn. Het programma begint elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebookpagina van Omrop Fryslân. Meer informatie over IepenUP is te vinden op zijn Facebookpagina. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar, Neushoorn Café en LF2018.