Offingawier wil af van autodrukte en vraagt Veilig Verkeer Nederland om hulp

Offingawier roept de hulp in van Veilig Verkeer Nederland om iets te doen aan het groeiende aantal auto's dat door het dorp komt. Al jaren klagen de dorpsbewoners over overlast door het verkeer. Vooral de laatste twee jaar is er veel drukte bijgekomen, doordat er meer toeristen naar de Snitser Mar gaan. Daarnaast zijn er veel mensen die het dorp gebruiken als sluiproute de stad uit.
© Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
De verkeerscommissie van het dorp maakt zich ook grote zorgen om de bouw van de nieuwbouwwijk Houkepoort bij Sneek. Dat zou ook voor meer sluipverkeer kunnen zorgen.
© Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
De oplossing zou volgens de dorpsbewoners zijn dat er een extra aftakking komt van de rondweg naar de Snitser Mar, zodat het verkeer niet meer door het dorp gaat. Ze hopen dat Veilig Verkeer Nederland daarbij kan helpen.
Amerins van der Vlugt van de verkeerscommissie
© Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
Voor de zomer heeft het dorp actie gevoerd om aandacht te vragen voor de onveilige verkeerssituatie. In een andere tijd kwamen er honderden auto's, vrachtwagens, tractoren en campers voorbij. Met de cijfers in de hand willen ze ook graag met de gemeenteraad om de tafel.