Triemstra en Scheepstra winnen klassement en Oldehovepartij

Taeke Triemstra en Manon Scheepstra hebben zaterdagmiddag het kaatsklassement op hun naam geschreven. Beide kaatsers konden al voor de finale genoeg afstand van hun directe concurrenten nemen om de eindwinst te pakken.
It winnende partoer by de manlju © Omrop Fryslan
Taeke Triemstra won op de Oldehovepartij in een alles of niets partij van zijn directe concurrent Tjisse Steenstra. Beide kaatsers hadden aan het begin van de partij 55 punten, en Steenstra bleef door het verlies op dat aantal staan. Triemstra kwam door de winst op een puntentotaal van 58. Waarmee de klassementswinst officieel werd binnengehaald. Triemstra moest op dat moment de finale nog kaatsen. Steenstra geeft in onderstaande video een reactie op de strijd tussen hem en Triemstra.
De uiteindelijke overwinning van de Oldehovepartij ging naar het partuur van Jelle Attema, Taeke Triemstra en Haye Jan Nicolai. In de finale waren zij met 5-3, 6-6 te sterk voor het partuur van Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Thomas van Zuiden.
De derde prijs ging naar het partuur van Arnold Zijlstra, Pier Piersma en Erwin Zijlstra.
Triemstra en Scheepstra winne keatsklassemint

Scheepstra

Ook bij de vrouwen was er een directe strijd tussen twee concurrenten. Manon Scheepstra stond in de eerste omloop tegenover Nynke Sijbrandijk, en kon door de winst definitief het klassement op haar naam schrijven. Sijbrandij bleef staan op 59 punten, terwijl Scheepstra op een totaal van 65 punten kon uitkomen.
It winnende partoer by de froulju © Omrop Fryslân
Anne Monfils, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra wonnen uiteindelijk de Oldehovepartij bij de vrouwen met 5-3, 6-6 van het partuur van Sietske Okkema, Marthe Altenburg en Louise Krol. De derde prijs was voor Ilse Tuinenga, Anouk Tolsma en Melissa Rianne Hiemstra.
Triemstra en Scheepstra winne klassemint en Aldehoupartij