Supermarkt Wijnjewoude wordt niet weer opgebouwd: verkenning naar nieuwe winkel

De supermarkt in Wijnjewoude, die in juli afbrandde, wordt niet weer opgebouwd. Eigenaar Johan Bosch heeft dat laten weten, nu supermarktketen Spar heeft medegedeeld dat het afzetgebied te klein is om een nieuwe supermarkt rendabel te maken. Bosch had de winkel op zijn eigen naam, maar kreeg producten aangeleverd door de Spar. Bosch had al eerder laten weten dat de winkel bijna niet uit kon en dat sluiting dreigde.
© Wiegmink Media
Een groep vrijwilligers uit Wijnjewoude nam destijds het initiatief om de winkel alsnog voor het dorp te behouden. Bosch zag wel toekomst in die plannen, maar net voor de realisatie werd de winkel door brand vernield. De ondernemer durft een grote investering voor een nieuwe winkel niet meer aan. Al helemaal niet omdat supermarktketen Spar heeft laten weten dat een nieuwe winkel op deze plek niet rendabel zou zijn.
De werkgroep heeft begrip voor het besluit van Bosch, maar laat het er niet bij zitten. Woordvoerder Marianne Hulsbergen denkt dat een jonge ondernemer wel kans van slagen heeft en zij zal binnenkort een plan presenteren voor het behoud van de supermarkt in Wijnjewoude.
"We zijn de mogelijkheden aan het verkennen", vertelt Marianne Hulsbergen. "Het is duidelijk dat Wijnjewoude wel een supermarkt wil. We steken er veel energie in om dat voor elkaar te krijgen. We willen een winkel waar je elkaar ontmoet en ziet en waar je op de fiets of lopend naartoe kunt voor je dagelijkse verse boodschappen. Een winkel die past bij de sfeer van het dorp voor de langere termijn."