De Westereen trekt stekker uit zondagvoetbal

Het was al langere tijd een aflopende zaak, maar nu is het definitief voorbij: het zondagvoetbal in De Westereen. De zondagscommissie en het bestuur van VV Zwaagwesteinde hebben nu besloten het eerste elftal terug te trekken uit de competitie.
Archieffoto: Yde Boorsma, Jelle Arjaans, Johan Tolsma, Sipke Hulshoff en Willem de Ruiter © VV Zwaagwesteinde
Het besluit is genomen naar aanleiding van een paar spelers die zich hebben teruggetrokken. Zij hadden toegezegd voor de zondagafdeling uit te komen, maar deden dat uiteindelijk toch niet. In juni van dit jaar waren er nog 36 spelers die hadden toegezegd in de zondagcompetitie te blijven en dat liep terug naar 25 spelers.
VV Zwaagwesteinde had toen al contact opgenomen met de KNVB om het tweede elftal terug te trekken uit de competitie. Afgelopen week werd duidelijk dat minder spelers bereid zijn op zondag te voetballen.
"Wij betreuren dit ten zeerste ten overstaan van de KNVB en onze tegenstanders, maar wij zien als bestuurders van onze vereniging geen andere mogelijkheid om het tij nog te doen keren", laat het bestuur van VV Zwaagwesteinde in de brief weten.
De vereniging is van oorsprong een zondagsvereniging. Het is niet de eerste keer dat zondagvoetbal een onderwerp van discussie is in De Westereen. In 2012 was het voor de club ook al moeilijk om het hoofd boven water te houden wat betreft het zondagvoetbal.