Nieuwe scoutinggroep Polaris los in Oranjewoud

Fryslân heeft er een scoutinggroep bij. In de bossen bij Oranjewoud is zaterdag de nieuwe scoutinggroep Polaris begonnen met zo'n 48 bevers, welpen en scouts.
Nije scoutinggroep Polaris los yn Oranjewâld
Buiten spelletjes en actief zijn betekent ook dat de leden aan het begin van de dag hun smartphone inleveren, want daar hebben ze die op zo'n dag volgens de leiding niet nodig. Polaris improviseert voorlopig, want de nieuwe club heeft nog geen vast onderkomen om zaken als pionierspalen voor het basiskamp en ander materiaal op te slaan, maar daardoor laat Polaris zich niet uit het veld slaan. De wekelijkse bijeenkomsten zijn buiten en aan het einde van de maand staat het eerste kamp voor ouders en kinderen op het programma.
De tien vrijwilligers van Polaris zijn allemaal in het bezit van een VOG-verklaring ('Verklaring omtrent gedrag'), want dat is tegenwoordig verplicht bij de padvinders.
Robert Elsinga en Hielke Stilma fan Scouting Polaris
De mobile telefoans wurde oan it begjin fan de dei ynlevere © Omrop Fryslân
Polaris is de tweede scoutingclub in Heerenveen. Leider en mede-oprichter Robert Elsinga vindt dat geen bezwaar. Volgens hem zijn Heerenveen en omgeving groot genoeg voor meer dan een club. Polaris is intussen ook al aangemeld als kandidaat-lid van Scouting Nederland. De procedure om als officiële nieuwe scoutingclub te worden geaccepteerd duurt een paar maanden.