Plaatselijk Belang Ureterp wil compensatie voor zonnepark

De plannen voor zonneparken in Ureterp zijn nog niet klaar om uitgevoerd te worden. Plaatselijk belang is niet tegen het plan om een drijvend zonnepark aan te leggen in de in de Lippe Gabriëlsplas, maar daar moet het dorp volgens voorzitter Jolanda Brouwer wel wat voor terugkrijgen.
© ANP
"Wij zijn voor de zonnepanelen, absoluut", zegt ze. "We krijgen ook nog een zonnepark achter de tennis- en voetbalvelden. Dan heeft Ureterp heel veel zonnepanelen. Dan leveren we een grote bijdrage aan de energievoorziening, maar er moet ook wat tegenover staan."
Straks liggen de panelen er en dan worden al die andere zaken niet uitgevoerd.
Jolanda Brouwer van plaatselijk belang Ureterp
Brouwer denkt aan een verhard wandelpad bij de plas. "Dan is de plas aantrekkelijk voor meer mensen, dat zou prachtig zijn. Maar dat moet dan wel duidelijk in de plannen beschreven staan. Nu staat het er te vrijblijvend en daar maken wij bezwaar tegen. Staks liggen de panelen er en dan worden al die andere zaken niet uitgevoerd."
Jolanda Brouwer
Of de aanleg van de zonneparken door het bezwaar van plaatselijk belang nu langer duurt, weet Brouwer niet. "Maar wanneer je de afspraken niet zwart op wit zet, dan weet je zeker dat een verhard wandelpad er nooit komt. Er staat nu 'We gaan onderzoeken of het kan' en 'We gaan dit, we gaan dat'. Mar zo werkt het natuurlijk niet."
"Daarom willen we dat zwart op wit. Dat heb ik ook in het bezwaarschrift neergezet."