Súdwesthoeke wint voor het eerst in jaren weer een SKS-wedstrijd

De Súdwesthoeke heeft het skûtsjesilen bij Lemmer gewonnen. Voor schipper Auke de Groot is het voor het eerst sinds 2011 dat hij weer een dagprijs pakt. Hij had de tranen in de ogen. "Het is moeilijk te beschrijven hoe dit voelt. Het is geweldig!" Zijn bemanning ging in polonaise over het dek.
De winner fan de silerij by De Lemmer
Op advies van de SKS had de wedstrijdleiding bij Lemmer voor een sleepstart gekozen, om de schepen te compenseren die bij De Veenhoop een ongunstig startnummer geloot hadden. Die skûtsjes starten bij Lemmer vooraan. De Súdwesthoeke profiteerde daar maksimaal van. De bemanning had de zeilen het snelst omhoog. Ze hebben de voorsprong niet meer uit handen gegeven.
De sleepstart by De Lemmer
Titelkandidaat Earnewâld zeilde een slechte wedstrijd, en is de koppositie in het klassement kwijt. Met Grou startte Earnewâld bijna helemaal achteraan in de sleep. Grou kon omhoog zeilen, maar Earnewâld kon dat niet.
De finish fan de silerij by De Lemmer
Heerenveen neemt nu de leiding over in het klassement. Dat skûtsje haalde bij Lemmer een vierde plek, en heeft nu 32,7 punten. Grou houdt met 35,8 punten de tweede plek in het klassement vast. Koploper Earnewâld zakt terug naar de derde plek, met 35,9 punten één tiende punt achter Grou.
Geartsje de Vries in gesprek met schipper Sytze Brouwer van Heerenveen
De lêste skippen komme oer de finish by De Lemmer (1)
Er zijn nog twee wedstrijden te gaan. Donderdag wordt er opnieuw gezeild in de baai bij Lemmer, en vrijdag is de slotwedstrijd op de Snitser Mar.
Fryslân Hjoed oer de silerij by De Lemmer