Junior Freark Kramer springt het verst in Grijpskerk

Thewis Hobma uit Harlingen heeft zaterdag het fierljeppen in Grijpskerk gewonnen. Met een afstand van 19.25 meter sprong hij net verder dan Sytse Bokma uit Hindeloopen (19.22 meter). Nard Brandsma uit Workum eindigde als derde met een afstand van 19.02 meter. Brandsma won wel het klassement en veroverde voor het tweede jaar op rij de Friese leiderstrui.
De verste sprong kwam echter fan junior Freark Kramer. Hij sprong 19.78 meter, en is zodoende misschien wel de grote outsider voor de Sulveren Pols op het FK in Winsum. Dat is de wisselprijs voor de verste sprong van de dag. De laatste junior die dat deed is Hannes Scherjon in 2006.
Junior Freark Kramer ljept it fierst yn Grypstsjerk
Ook bij de vrouwen waren de verschillen klein. Sigrid Bokma uit Hindeloopen won daar, met 14.01 meter. Bokma won bovendien het damesklassement. Anneke Broersma werd tweede met 13.98 meter, gevolgd door Akke Dijkstra met 13.90 meter.
Bij de junioren won Freark Kramer met een mooie sprong van 19.78 meter. Kramer won met overmacht het klassement (de optelsom van de zeven beste wedstrijden) bij de junioren. Wietse Nauta (18.12) en Jan Teade Nauta (17.75) completeerden hij podium bij de junioren.
Wisse Broekstra won bij de jongens met 16.30 meter; Bente Vlas bij de meisjes met 13.31 meter. Beiden wonnen in hun kategorie de klassementen.